"Lider Çocuk Tarım Kampı Kırsal Turizm Sunumu"

24.5.2017

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya konulan Lider Çocuk Tarım Kampı uygulaması 4.’süne Adıyaman’dan, 22 öğrenci katılıyor. Cumhuriyet İlköğretim Okulunda eğitim gören 4.sınıflardan 22 öğrenci, Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde doğa bilinci, çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla kamp etkinliklerine ve toplantılarına katılıyor. Uygulamaya katılan 22 öğrenci, uzmanlar tarafından verilen toplantılara katılarak tarım ve çevre bilinci hakkında bilgiler elde ediyor. Verilen toplantılar sonrasında öğrenciler uygulamalı olarak tarlalarda tarım hakkında bilgilendiriliyor.

Bu bağlamda Uygulamanın ilk toplantısında  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen "LİDER ÇOCUK TARIM KAPMI" bilgilendirme toplantısında Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Eda Rukiye DÖNBAK tarafından Adıyaman Cumhuriyet İlköğretim Okulunda eğitim gören 22 öğrenciye KIRSAL TURİZM hakkında bilgilendirme sunumu yapılmıştır.