Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; “Dünya’da Turistiz…”

7.4.2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Turizm Fakültesi öğrencileriyle Merkezi Derslikler B2 Konferans Salonu’nda bir araya geldi ve öğrencilerle iş ve akademik hayatıyla ilgili tecrübelerini paylaştı. Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, “Dünya’da turistiz…” dedi.

Gerçekleştirilen söyleşiye Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya Yarullina YILDIRIM, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katılırken söyleşinin açılış konuşmasını Süleyman IŞIK yaptı. Ardından öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ sözlerine eğitimin önemine değinerek başladı. İnsanı doğumdan itibaren ele Prof. Dr. GÖNÜLLÜ kainatta her şeyin bir anlamı olduğunu ve yaşadığımız Dünya’da anlamsızlık olmadığını dolayısıyla bizim de anlamlı olmamız gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. GÖNÜLLÜ konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlk eğitimi verirken çocuklarımıza bir şeyi çok iyi anlatmamız gerekiyor; toplumla beraber yaşamayı. Birlikte yaşamayı becermemiz lazım. İlkel toplumlar kendi içinde çatışma yaşar ve ilkel olmaya inat eden toplumlar çatışmaya devam eder. Bunun yanında dürüst olmamız lazım.

Sevgili gençler, hayat sevgi üzerine kuruludur. Sizi en çok seven Allah’tır. Size lazım olacak olan tüm donanımı yaratmış ve sizi sevgi üzere kılmıştır. Bu size bir iltifattır ve eğer insanoğlu bir şeyden korkacaksa en çok korkulacaktan korkmalıdır.

Birlikte yaşama kültürüne tekrar gelecek olursak önce buna inanmamız gerek. Bunun yanı sıra kardeşimizi, komşumuzu kendi nefsimizden üstün tutmamız lazım. Tarihte bunu yapan toplumlar vardı ve huzur içinde yaşadılar. Kendi nefsini üstün tutarak bir yere varamazsın. Bu da birlikte yaşama kültürü içerisinde dikkat etmemiz gereken en önemli husustur.

Şu anki Dünya koşullarına baktığımızda ise insanlık 2’ye ayrılıyor. Sömürenler ile sömürülenler. Avrupa’nın düzeni hep alma üzerine kuruludur. Buna karşı koymanın en güzel yolu ise sömürülenlerin bunu fark etmesi ve birbiri ile paylaşmasıdır.”

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplandıran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ iş ve akademik hayatının yanı sıra özel hayatıyla ilgili birçok soruyu yanıtladı.