TURİZM FAKÜLTESİ 2016-2017 YILI MEZUNİYET TÖRENİ

25.4.2017

Üniversitemiz Turizm Fakültesi'nin 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya YARULLİNA YILDIRIM, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris TÜREL, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju TEKER, Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İ. Ali OLGUNOĞLU, Turizm Fakültesi öğretim üyeleri, akademik ve idari çalışanlar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende protokol konuşmalarından önce Devlet Konservatuarı Müziksel Faaliyetler Topluluğu öğrencileri kısa bir müzik dinletisi yaptı. Ardından da Turizm Fakültesi öğrencilerinin 4 yıl boyunca çektikleri fotoğraflardan oluşan VTR izletildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende öğrenciler adına Turizm Fakültesi birincisi Zeki Emre YILDIZ bir konuşma gerçekleştirerek Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye, hocalarına, ailesine ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya YARULLİNA YILDIRIM da yaptığı konuşmada desteklerinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye, fakülte hocalarına, ailelere teşekkür etti. YILDIRIM konuşmasında dört yıl boyunca emek verdikleri öğrencilerin mezun olmaya hak kazanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında hocalara, ailelere ve öğrencilere hitap eden YARULLİNA YILDIRIM şöyle konuştu: ‘Sayın hocalarım, kurumumuza ayak bastıklarından itibaren onları mesleki alanda yetiştirmek, eğitimini, araştırmayı ve çalışmayı sevdirmek, sosyal aktivitelere katılmalarını sağlamak için büyük emek verdiniz. Öğrencilerin her türlü sıkıntılarını göğüslediniz. Emek ve gayretlerinizden dolayı tüm akademik personele, sınıf danışmanlarına ve idari personele teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli veliler, bir süre bize emanet ettiğiniz evlatlarınızın başarılarını görmek sizler için ayrı bir mutluluktur. Onların sizleri ve bizleri iş ve özel hayatlarındaki başarı ve mutlulukları ile onurlandıracaklarına güvenimiz tamdır. Siz ailelere böyle güzel evlatlar yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrenciler bugün sizler için ayrı bir önem taşımaktadır. Hayatınızın bir dönemini burada kapatıyorsunuz, fakat eğitim burada bitmedi, burası bir başlangıçtı. Hangi alanda çalışırsanız çalışın burada aldığınız temel bilgileri yenilemeniz gerekmektedir. Yeni yaşamınızda kendinize ve topluma uygun doğru hedefler koyun. “Geminin burnunu değil, ufku gören kaptandır.” Atasözünde ifade edildiği gibi hayat denizinde gidecek yolunuzun, hedefinizin yönü şimdiden belli olması gerekir. Hedeflerinize ulaşmak için çok emek ve bedel ödemeniz gerektiğini unutmayın. Zamanında ve doğru bedel ödeyen hayat yolunu doğru çizer ve daima başarılı olur. ’’

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ de Üniversitemizden mezun olan öğrencilerin topluma, vatana, millete büyük katkıları olacağına inandığını söyledi. Öğrencileri mezuniyet gününden dolayı kutlayan ve tebrik eden Prof. Dr. GÖNÜLLÜ öğrencilere tüm hayatları boyunca başarılar diledi. Öğrencilerin bu günlere gelmelerinde hocalarının büyük katkıları olduğunu ifade eden Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: ‘’Ailelerinizin emaneti olan sizleri en güzel şekilde donatmaya çalıştık. Sizlerde burada aldığınız eğitimle hiç yılmadan çalışmaya devam edin. Hayatınız boyunca kendinize inanın. Sizler diğer bölümlere göre daha avantajlısınız. Çünkü birkaç yabancı dili birden öğrendiniz.

Şu anda içerisinde bulunduğumuz yer bir devlet üniversitesidir. 11. yılını kutlayan Üniversitemiz sizin vergilerinizle, hükümetimizin, devletimizin destekleriyle bugüne geldi. Şu ana kadar hükümetimiz tarafından eski parayla 1 katrilyon yatırım yapıldı. Üniversitemiz adeta bir şehir gibi büyümeye devam ediyor.

Sevgili öğrencilerim sizlere son olarak, bir büyüğünüz olarak çalışmayı tavsiye ediyorum. Çalışarak mutlu olmayı tavsiye ediyorum. İnsanlara, topluma faydalı olarak mutlu olmanızı tavsiye ediyorum. İş hayatınızda işinize ve iş yerinize sadık olun. Vefalı olun. Gayretli olun. Bu güzel ülkeyi sevin, insanları sevin. En güzel günler sizinle olsun.”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün konuşmasının ardından Turizm Fakültesi ve Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü bölüm birincisi Zeki Emre YILDIZ’ın adı yaş kütüğüne çakıldı. Plaket ve hediyesini ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ verdi.

Fakülte ikincisi ve Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Bölümü Bölüm birincisi Ferhat ŞAHBAZ’a ödülünü Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR, fakülte üçüncüsü ve Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Bölümü bölüm ikincisi Elif KATIRCI’ya ödülünü Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya Yarullina YILDIRIM, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü Bölüm İkincisi Yusuf SUSAN’a ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Bölümü Bölüm Üçüncüsü Esra GENÇ’e ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali AYDIN, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü Bölüm Üçüncüsü Ayşe ŞEN’e ödülünü Doç. Dr. Çiğdem SABBAH verdi.

Konuşmaların ardından bütün öğrenciler isim isim çağrılarak mezuniyet belgeleri verilirken öğrenciler Rektörlük Konferans Salonu’nda kep fırlattı. Daha sonra Üniversitemiz Rektörlük Binası önünde toplu fotoğraf çektirdi ve Rektörlük Binası Bahçesi’nde hazırlanan kokteyle katıldı. Kokteylin ardından da tören sona erdi.