Turizm Fakültesi 2. Bisiklet Şenliği

26.4.2017

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Turizm Topluluğu tarafından Turizm Haftası münasebetiyle Emniyet Müdürlüğü önünden Perre Antik Kenti’ne bisiklet turu düzenledi.

Bisiklet turuna Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, İl Emniyet Müdürü Metin ALPER, Adıyaman Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa EKİNCİ, Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa KUTLU, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya YARULLİNA YILDIRIM, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı.

Emniyet Müdürlüğü yanından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün startı ile pedal çevirmeye başlayan bisikletçiler çevre yolu üzerinden Adıyaman’ın tarihi ve turistik yeri Perre Antik Kenti’ne kadar pedal çevirdi.

Perre Antik Kenti’ne ulaşıldığında kısa bir jimnastik hareketinin ardından Adıyaman HalK eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Perre Antik Kentte konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, katılımcılara teşekkür etti.  Prof Dr. GÖNÜLLÜ “ Bugün burada pedal çeviren tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz bisiklet şenliklerinin gerek sportif anlamda gerekse de tarihi ve kültürel manada olumlu geçtiğini düşünüyorum. Perre’de Komagene Krallığı zamanında kullanılan antik bir beldenin kalıntısını görmekteyiz. Bugün bu beldenin tanıtımı için pedal çevirdik.

Pedallarımızla Perre Antik Kenti’ne dikkat çektik. Böyle bir etkinlik düzenledikleri için Turizm Fakültemize ve Turizm Topluluğu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca zorlu bir parkuru başarıyla tamamladılar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya Yarullina YILDIRIM ise konuşmasında Adıyaman’ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla bu bisiklet turunun düzenlendiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından bisiklet şenliği katılımcılarına yöresel çiğköfte ve peynirli helva ikramı yapılırken, Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kahraman YAĞIZ tarafından öğrencilere Perre Antik Kantinin tarihi dokusu hakkında bilgiler verildi.