“Türkiye Turizm Stratejisi, 2023 ve Gelecek Vizyonu” Konferansı

19.4.2017

Üniversitemizin kuruluşunun 11. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde “Türkiye Turizm Stratejisi, 2023 ve Gelecek Vizyonu” konferans organize edildi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali AYDIN, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya YARULLİNA YILDIRIM, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mücahit ÇELİK, Üniversitemiz İdari ve Akademik çalışanları ile öğrenciler katıldılar.

Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa TEPECİ konferans öncesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’yü makamında ziyaret ederken, makamda kendisine Cendere Köprüsü maketi hediye edildi.

Konferansta Türkiye’nin turizm geçmişi, mevcut durumu ve geleceği konuşuldu. Özellikle terör konusunda ülkemizim turizm potansiyelinin düştüğünü ve dünya genelinde turist sayısı bakımından 5. Sıradan 6. Sıraya gerilediğimizi belirten Prof. Dr. Mustafa TEPECİ “Terörün turizm üzerindeki etkisi yadsınamaz. Ancak doğru politikalarla ülkemizin 2023’e güzel ve tertemiz bir giriş yapacağını düşünüyorum” dedi.

Konferansın ardından Prof. Dr. Mustafa TEPECİ’ye Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali AYDIN plaket verirken Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya Yarullina YILDIRIM da çiçek verdi.