• 🇹🇷 Türkçe
  • Arama
  • KVKK

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral'dan Adıyaman Gastronomi Atlası Projesi'ne Ziyaret

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Dr. Hasan Maral, beraberindeki başkan yardımcıları ve birim koordinatörleriyle birlikte Üniversitemizi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Sabbağ'ın yürütücülüğünü yaptığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen Adıyaman Gastronomi Atlası Projesi çerçevesinde, Dr. Öğr. Üyesi Memet Şahan ile Dr. Öğr. Üyesi Özden Özdemir tarafından konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinde çalışan personele yönelik gerçekleştirilen uygulamalı yöresel yemek eğitimleri, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Keleş ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral tarafından yerinde incelendi. İnceleme sırasında eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan heyet, katılımcılarla bir araya gelerek eğitim sürecini değerlendirdi.

Eğitim programının ardından uygulamalı eğitimde hazırlanan alaca çorbası, meyir çorbası, karıştırmalı pilav, kavurmalı içli köfte, kavurmalı hıtap, etsiz çiğ köfte, semiz otu (pirpirim) salatası, semiz otu (pirpirim) cacığı, şillik tatlısı, peluk ve Adıyaman peynirli irmik helvasının tadımı gerçekleştirildi.

Daha sonra Rektörlük makamında gerçekleştirilen görüşmede, Adıyaman Gastronomi Atlası Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar, proje çıktıları ve bölgesel kalkınmaya sağlayacağı katkılar değerlendirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Keleş, Adıyaman'ın zengin mutfak kültürünün bilimsel yöntemlerle kayıt altına alınmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, Adıyaman Gastronomi Atlası Projesi'nin gastronomi mirasının korunması, tanıtılması ve gastronomi turizminin geliştirilmesine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Rektörümüz, projeye sağladıkları destek ve nazik ziyaretleri dolayısıyla GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral ve beraberindeki heyete teşekkür etti.